Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2011. Augusztus 24. 07:49, szerda | Bulvár
Forrás: Story Online

Menesztik a József Attila Színház társulatát

Menesztik a József Attila Színház társulatát

Hosszas huzavona után végül menesztik a József Attila Színház gárdáját.

Már az év elején tudni lehetett, hogy kérdéses a József Attila Színház további működése. Mostanra azonban kiderült, a leépítés elkerülhetetlen - írja a Blikk. A színészek és a műszaki dolgozók leépítése szükségessé vált a színház fennmaradásának szempontjából. Így a társulat menesztésre váró tagjai szeptember 22-e környékén kézhez is kapják felmondólevelüket. Az önkormányzat ugyanis nem adott elegendő pénzt ahhoz, hogy továbbra is a megszokott formában működtethessék a színházat, így dönteni kellett; leépítenek vagy bezárják az intézményt. Mivel a színház saját társulatát feloszlatni kényszerült az újonnan kinevezett igazgató, Nemcsák Károly, ezért két Turay Ida színházas és két Soproni színházas darabbal próbálják majd életben tartani a saját gárdával már nem rendelkező József Attila Színházat.

Címkék: színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).